Προσκυνητές από όλη τη Ρουμανία βρέθηκαν στο Βουκουρέστι προκειμένου να τιμήσουν τον πολιούχο της πόλης, Άγιο Δημήτριο τον νέο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από τον Καθεδρικό Ναό.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τόνισε τα ιδιαίτερα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου του νέου ενώ αναφέρθηκε και στην ευλάβεια την οποία δείχνει ο ρουμανικός λαός στο πρόσωπο του Αγίου. “Τα λείψανα των αγίων μας δείχνουν ότι ο Θεός με τη χάρη Του είναι παρών δια των αγίων Του. Δεν τιμούμε την ανθρώπινη φύση όταν τιμούμε τους αγίους, αλλά τη χάρη του Θεού στην ανθρώπινη φύση”, ανέφερε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Μακαριώτατος προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες καθώς η υγεία αποτελεί ύψιστο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. “Ο καιρός της ζωής μας πρέπει να είναι καιρός μετανοίας αμαρτιών, καιρός αγιασμού της ζωής, όπου τα μεγαλύτερα δώρα είναι δύο: η υγεία και η σωτηρία”, είπε.

OPE

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.