ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - 26 Οκτωβρίου 2021 Ζωντανά. Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης ο Μεγαλομάρτυρας και πολιούχος Θεσσαλονίκης. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Ο Άγιος Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της πόλης.

Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό και είναι πεντάκλιτη βασιλική του «ελληνιστικού τύπου», αλλά με πολλά ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλους ναούς της ίδιας περιόδου στην Ελλάδα.

Στον ναό υπάρχει μία κρύπτη. Η είσοδος της κρύπτης βρίσκεται δίπλα από τον δεξιό πεσσό του ιερού βήματος και οδηγεί στο χώρο εκείνο που σύμφωνα με την παράδοση φυλακίσθηκε, μαρτύρησε και τάφηκε ο Άγιος Δημήτριος.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε εικόνες από την Κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης της Τρίτης 26 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Ποιον σκοτώνει ο Άγιος Δημήτριος στην εικονογραφία

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 306 μ.Χ. Ο Άγιος Δημήτριος εικονίζεται στην βυζαντινή αγιογραφία καβαλάρης σε ένα κόκκινο άλογο να σκοτώνει έναν άνθρωπο.

Λανθασμένα κάποιες πηγές αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που σκοτώνει ο Άγιος Δημήτριος είναι ο βάρβαρος παλαιστής Λυαίος.

Διαβάστε αναλυτικά ποιον σκοτώνει ο Άγιος Δημήτριος και γιατί ένας Άγιος να σκοτώνει;

Δημήτριον νύττουσι λόγχαι Χριστέ μου, Ζηλοῦντα πλευρᾶς λογχονύκτου σῆς πάθος. Εἰκοστῇ μελίαι Δημήτριον ἕκτῃ ἀνεῖλον.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.