ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού του Θεού, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Την παραμονή της πανηγυρεως το απόγευμα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και πλειάδος Κληρικών της Πόλεως Χαλκίδος, του Αντιπεριφερειάρχου Ευβοίας κ. Φάνη Σπανού, του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη, του τ. Βουλευτού και Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού και πολλών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων κ.ά.

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Δημητρίου, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 το πρωί, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Όρθρος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεώς μας, ενώ τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, έψαλλαν εξαιρετικά πολυάριθμοι Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, οι οποίοι κατένυξαν τις ψυχές των πιστών.
Άγιος Δημήτριος: Λαμπρή Πανήγυρις στη Χαλκίδα

Άγιος Δημήτριος: Λαμπρή Πανήγυρις στη Χαλκίδα

Άγιος Δημήτριος: Λαμπρή Πανήγυρις στη Χαλκίδα

Άγιος Δημήτριος: Λαμπρή Πανήγυρις στη Χαλκίδα


Άγιος Δημήτριος: Λαμπρή Πανήγυρις στη Χαλκίδα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.