ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου στο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κυψέλης, μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, Ηλιουπόλεως κ. Θέοδωρος, Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αχαΐας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πρόσωπο, στο έργο και στην μέριμνα του Μεγάλου Αθανασίου, αλλά και στην σημερινή ευαγγελική περικοπή.

Ο Μητροπολίτης Γουινέας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αχαΐας, αλλά και τους άλλους Αρχιερείς, κλήρο και λαό για την συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας στους κεντρικούς δρόμους γύρω απο το μετόχι με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων και εκατοντάδων πιστών, ενώ το απόγευμα στις 5 θα τελεσθεί ιερά παράκληση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.