Εβδομήντα και πλέον ενορίτες της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον Μασαχουσέτης διοργάνωσαν ειρηνική διαδήλωση το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου στην πανηγυρίζουσα Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, υπέρ του π. Νικολάου Καστανά και εναντίον του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου.

Ανάμεσά τους ήταν και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και αρκετοί επιστήμονες, δικηγόροι, καθηγητές, λογιστές, επιχειρηματίες και επαγγελματίες κάθε κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος στις 27 Ιουλίου 2017 απέπεμψε από την κοινότητα τον π. Νικόλαο Καστανά έπειτα από 28 έτη ιερατείας, όπως έχει γράψει σε προηγούμενες εκδόσεις του ο «Εθνικός Κήρυξ». Ανώτερο Δικαστήριο της Μασαχουσέτης πρόσφατα ετάχθη υπέρ του π. Καστανά δίνοντας εντολή στον Μητροπολίτη Μεθόδιο να τους επιστρέψει τον υπολογιστή και τα έγγραφά του που μέλη του Συμβουλίου πήραν από το γραφείο του.

Οι διαδηλωτές αρχικά είχαν παραταχτεί κατά μήκος της οδού Goddard, απέναντι από την είσοδο της Σχολής, κρατώντας πινακίδες στις οποίες αναγραφόταν «φέρετε πίσω τον π. Νικόλαο», ενώ εκατοντάδες οδηγοί Αμερικανοί συμπολίτες μας τους χαιρετούσαν και τους κορνάριζαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Ηταν η ώρα της κυκλοφοριακής αιχμής.

Κοντά τους στεκόταν με πολιτική περιβολή ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας του Μπρούκλαϊν υποδεικνύοντας στους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτητα. Ενας δεύτερος αστυνομικός επίσης με πολιτική περιβολή στεκόταν στην είσοδο του παρεκκλησίου της Σχολής, όπου χοροστατούσε στον Εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος για την γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού κατά την οποία γιορτάζει η Σχολή τα ονομαστήριά της.

Επειτα από αρκετή ώρα που στέκονταν οι διαδηλωτές επί της οδού Goddard, ο διευθυντής των Οικονομικών της Σχολής κ. Κέβιν Ντέριβαν, τους προσκάλεσε να μπουν στον αύλειο χώρο της Σχολής στον κάτω χώρο στάθμευσης των οχημάτων, όπως και έγινε.

Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος δεν παρουσιάσθηκε στον Εσπερινό της Σχολής. Ο μόνος ιεράρχης, πλην του Αρχιεπισκόπου ήταν ο Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Ηλίας, της Αλβανικής Ορθόδοξης Επισκοπής Αμερικής ο οποίος εδρεύει στη Βοστώνη.

Οι διαδηλωτές είχαν φέρει μαζί τους μπλούζες οι οποίες είχαν γραμμένο πάνω τους το σύνθημα «Φέρτε πίσω τον π. Νικόλαο», τις οποίες προτίθεντο να τις φορέσουν και να εισέλθουν στον ναό της Σχολής κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ωστόσο, ο κ. Κέβιν Ντέριβαν τους υπέδειξε πως δεν θα τους επιτρεπόταν η είσοδος στο ναό εάν φορούσαν αυτές τις μπλούζες, οπότε οι διαδηλωτές συμμορφώθηκαν αμέσως και τις έβγαλαν.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τρεις ενορίτες πλησίασαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και του ζήτησαν να παρέμβει για να μην διαλυθεί η κοινότητά τους. Ο Σεβασμιότατος προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντάς τους ότι γνωρίζει το θέμα και ότι θα το επιληφθεί.

Επίσης εκπρόσωποι Αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης ήταν παρόντες. Ο «Ε.Κ.» πληροφορήθηκε πως οι ενορίτες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις τους και θα ακολουθούν ομαδικώς τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο όπου μεταβαίνει για να χοροστατήσει σε Εσπερινό ή τέλεση Λειτουργίας στις κοινότητες. Θα μετακινούνται ομαδικά με λεωφορεία όπως έγινε και το εσπέρας της Τετάρτης.

Πλειάδα ενοριτών διαδηλωτών έκαναν δηλώσεις στον «Ε.Κ.», πολλοί εξ’ αυτών έχουν οργισθεί πολύ και δεν πρόκειται να επιστρέψουν να εκκλησιασθούν στον Αγιο Αθανάσιο «εάν δεν αποκατασταθεί ο π. Καστανάς στη θέση του, μερικοί μάλιστα δήλωσαν ότι θα αλλάξουν και θρησκεία».

Άγιος Αθανάσιος Αρλινγκτον: Διαδήλωση υπέρ π Νικόλαου Καστανά Άγιος Αθανάσιος Αρλινγκτον: Διαδήλωση υπέρ π Νικόλαου Καστανά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.