Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καισαριανής κ. Δανιήλ και Σύρου & Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’ , με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, των Αντιδημάρχων κας Ελένης Γρυπάρη και κ. Δημητρίου Γκέλου, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Χανιώτη, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου κ. Πέτρου Γιαννόγκωνα, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μυκόνου, Αξιωματικών του Πεζικού, της Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος, παιδιών των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ» και «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ», μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου, με τις σημαίες τους και πλήθους Μυκονίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ στην ομιλία του αναφέρθηκε στις νουθεσίες του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Επίσκοπο Εφέσου Τιμόθεο, στον οποίο έγραψε «κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Χριστού» (Τιμ. Β’, 2,3), προτρέποντάς τον αφ’ ενός μεν να δεχθεί πρόθυμα κάθε θλίψη και ταλαιπωρία της ευσεβούς ζωής, αφ’ ετέρου δε να στηρίζεται στον Κύριο και δην Ανάστασή Του, από την οποία θα αντλεί δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίζει τις θλίψεις και να αντέχει τις ταλαιπωρίες της ζωής, με τη βαβαιότητα ότι ο Αναστάς Κύριος είναι πάντα ο Νικητής.

«Και επειδή», τόνισε, «ο Άγιος Αρτέμιος υπήρξε και καλός στρατιώτης και γενναίος αθλητής, πρέπει και εμείς να αναδεικνυόμεθα καλοί στρατιώτες και ικανοί αθλητές στο στίβο της χριστιανικής ζωής, για να διασφαλίσουμε και διατηρήσουμε την ακεραιότητα της ψυχής μας!

Και αν σήμερα» προσέθεσε «έχουμε να προσφέρουμε κάτι, ως πνευματική περιουσία, στο σύγχρονο άνθρωπο και τους πολυπληθείς επισκέπτες της Μυκόνου, εκτός φυσικά από τις φυσικές ομορφιές της, είναι να τους διδάξουμε και να προβάλλουμε τις αρχές, τις αξίες και τον πολιτισμό μας».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δανιήλ για την παρουσία του, ανεμνήσθη της 45ετούς ειλικρινούς και αδιατάρακτης γνωριμίας και φιλίας μαζί του, τον οποίο απεκάλεσε πολύτιμο στήριγμά του και συγκυρηναίο του στις θλίψεις και τις δοκιμασίες του και εξέφρασε την ευχή το φθινοπωρινό οδοιπορικό του στη Μύκονο να γεμίσει το ταμείο της ψυχής του με καλές αναμνήσεις και πολλές όμορφες εικόνες από ένα φιλακόλουθο και ευσεβή λαό, ο οποίος παραμένει πιστός στις παραδόσεις του, μακριά από κάθε αλλοτρίωση.

Τέλος, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές των Σχολείων της Μυκόνου, οι οποίοι, παρ´ ότι Σάββατο, προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία και τίμησαν τον πολιούχο του νησιού τους.

Μετά την τέλεση Δοξολογίας επί τη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας, επηκολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, από ένα σημείο της οποίας και έπειτα συλλιτανεύθησαν και οι ιερές Εικόνες των Αγίων Γερασίμου και Μαρκέλης, ενώ κατά την επιστροφή της τελέσθηκε Τρισάγιο επί της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου.
Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Άγιος Αρτέμιος: Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Πολιούχο τους

Άγιος Αρτέμιος: Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Πολιούχο τους

Άγιος Αρτέμιος: Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Πολιούχο τους

Άγιος Αρτέμιος: Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Πολιούχο τους

Άγιος Αρτέμιος: Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Πολιούχο τους


Άγιος Αρτέμιος: Πανδήμως οι Μυκόνιοι τίμησαν τον Πολιούχο τους

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.