Άγιος Αντώνιος ο Μέγας: Στην ορεινή πόλη Μέλνικ, στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία, βρίσκεται η μοναδική εκκλησία στη Βουλγαρία, αφιερωμένη στον Άγιο Αντώνιο τον Μεγάλο. Την ονομάζουν «εκκλησία των θαυμάτων», γιατί άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα τους βρίσκουν εκεί θεραπεία.

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας: Εορτή 17 Ιανουαρίου

Η περιοχή του Μέλνικ είναι πολιτιστικά-ιστορικά διατηρητέος χώρος, ενώ η ίδια η πόλη είναι διάσημη για την φυσική ομορφιά της και για το ποιοτικό της κρασί. Στα ανηφορικά της δρομάκια, που την κάνουν να μοιάζει με το Μυστρά, έχει και πολλά αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου που είναι χτισμένη το 1846. Οι τοιχογραφίες της μονόκλιτης βασιλικής είναι σπάνιες και γι’ αυτό η εκκλησία βρίσκεται στη λίστα με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία έχουν εθνική σημασία.

Η εκκλησία αυτή έχει περάσει από πυρκαγιές, αλλά ποτέ δεν καταστράφηκε ολόκληρη

Στο κέντρο της εκκλησίας βρίσκεται μια πλάκα με δικέφαλο αετό, ενώ η εικόνα του Αγίου Αντωνίου θεωρείται θαυματουργή.

Την παραμονή της 17ης Ιανουαρίου η εκκλησία των θαυμάτων στο Μέλνικ γεμίζει χριστιανούς που προσεύχονται όλη νύχτα. Στις 18 Ιανουαρίου έχει λειτουργία για τον Άγιο Αθανάσιο που ήταν μαθητής του Αγίου Αντωνίου και συνέχισε το έργο του.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.