ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο βίος, η διακονία, η ομολογία πίστεως, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο του Αγίου Ανθίμου του Επισκόπου Νικομηδείας, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Ο Άγιος Άνθιμος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Νικομήδειας.

Εορτολόγιο: 3 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου του Επισκόπου Νικομηδείας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για να λαμβάνετε πρώτοι όλες την ενημερώσεις για τους βίους Αγίων, το εορτολόγιο, απολυτίκια και μεγαλυνάρια Αγίων και εορτών, διηγήσεις, πνευματικά κείμενα, ζωντανές μεταδόσεις Ακολουθιών, Όρθρων, Θείων Λειτουργιών, Εσπερινών και Ιερών Αργυπνιών.

Ο βίος, η διακονία, η ομολογία πίστεως, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο του Αγίου Ανθίμου του Επισκόπου Νικομηδείας, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Τμηθεὶς κεφαλὴν Μάρτυς Ἄνθιμε ξίφει,
Καὶ νεκρὸς ἀνθεῖς εἰς Θεοῦ δόξαν τρίχας.
Ἄνθιμον ἐν τριτάτῃ ἀπέκτεινε ξίφος ὀξύ.

ποιοι γιορταζουν σημερα
Γιορτή σήμερα: Άγιος Άνθιμος.

00:00 Εκκλησία Online
00:10 Άγιος Άνθιμος
00:49 Διακονία Αγίου Ανθίμου
01:09 Μαρτύριο Αγίου Ανθίμου

02:10 Απολυτίκιον Αγίου Ανθίμου

Ήχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς φοῖνιξ ἐξήνθισας, τὴ Ἐκκλησία Χριστοῦ, καρποὶς τοὶς τῶν λόγων σου, τῶν εὐσεβῶν τᾶς ψυχᾶς, ἐκτρέφων ἐν χάριτι ὅθεν καὶ ἐναθλήσας, Πάτερ Ἄνθιμε χαίρων, ὤφθης Ἱερομάρτυς, εὐκλεὴς τοῦ Σωτῆρος, ὦ πρέσβευε δεόμεθα, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.

LIVE ο βίος, η διακονία, η ομολογία πίστεως, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο του Αγίου Ανθίμου του Επισκόπου Νικομηδείας, από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Ο Άγιος Άνθιμος έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. και πατρίδα του ήταν η Νικομήδεια. Από μικρός διακρίθηκε για τον ευσεβή ζήλο του προς τα θεία. Όταν ενηλικιώθηκε, η ζωή του ήταν υπόδειγμα σωφροσύνης και αγάπης. Επειδή πλούσια κατείχε το θησαυρό των θείων αληθειών, η θερμή του διδασκαλία, εμπνεόμενη από αποστολικό ζήλο, έβρισκε σχεδόν πάντα ανταπόκριση στις ψυχές των πιστών.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.