Κατά την μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν πολλές και μεγάλες ανακαλύψεις, καμμία όμως δεν υπήρξε τόσο σπουδαία όσο εκείνη του Αποστόλου Ανδρέου, την οποία πλήρης χαράς διεκήρυξε με τη φράση «ευρήκαμεν τον Μεσσίαν».

Ήταν τόσο δυνατή και συγκλονιστική η ανακάλυψη αυτή ώστε ο Απόστολος Ανδρέας ξεπερνά ομολογουμένως τον αρχαίο φιλόσοφο Αρχιμήδη, ο οποίος μετά από μια τεχνική ανακάλυψη φώναζε στους δρόμους των Συρακουσών «Εύρηκα! Εύρηκα!»… Η συνάντηση του απλοϊκού αλιέως της λίμνης της Τιβεριάδος με το Χριστό ήταν ικανή να δώσει προοπτική στη ζωή του και λύσεις τα ποικίλα ερωτήματά του. Ήταν τόσο συγκλονιστική που με την πρώτη κλίση εγκαταλείπει τα πάντα και ακολουθεί τον Χριστό. Μαζί του χειραγωγεί σ’ Αυτόν τον αδελφό του, τον Πέτρο, και τους φίλους του τον Φίλιππο και τον Ναθαναήλ…

Άραγε εμείς οι σύγχρονοι χριστιανοί βρήκαμε το Μεσσία; Έχουμε πνευματικά ενδιαφέροντα όπως εκείνος που θα μπορούσαν να μας προσανατολίζουν στο να ακολουθήσουμε τον Χριστό; Αν υστερούμε ας φροντίσουμε να μιμηθούμε το ζήλο, την διάθεση και το φρόνημα του Αποστόλου Ανδρέου…” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ Δαμασκηνός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Σουφλίου, όπου αφ΄ εσπέρας προέστη του Μεγάλου Εσπερινού και το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας της εορτής της Θείας Λειτουργίας.

Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής της 50ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης και πλήθος κόσμου.

Με την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους ενορίτες της νεοπαγούς αυτής ενορίας οι οποίοι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, με ζήλο και προθυμία εργάζονται για την συγκρότηση και μεριμνούν για την αναβάθμισή της ενορίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.