Πλήθος πιστών συνέρρευσε το απόγευμα του Σαββάτου στο φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό για τον εορτασμό του Πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου.

Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Ακολούθως, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, ξεκίνησε η πομπή για την Περιφορά του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Πολυκάρπου – Κενταύρων – Κύπρου προς την Κεντρική Πλατεία και από εκεί διά των οδών Κύπρου – Μανωλάκη – Πολυκάρπου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου.

Οι σημερινές λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου τελέστηκε δέηση και αρτοκλασία.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, οι τοπικοί βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Βασίλης Κόκκαλης, Άννα Βαγενά, Ευαγγελία Λιακούλη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας, αντιστράτηγος κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούλης, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας κ.α.

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

7:00 π.μ. Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.

7:00 – 11:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.