ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙ: Το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 παραμονή της εορτής των Αγιορειτών Πατέρων πιστοί από κάθε άκρη της Αττικής δεν λησμόνησαν το ραντεβού και κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό στο Μετόχι των Αγιορειτών Πατέρων στη Νέα Ιωνία κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ, συγχοροστατούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντος Αλέξιου και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Γέροντος Γαβριήλ. Το χορό των Ιεροψαλτών αποτελούσαν ο Άρχων πρωτοψάλτης Φώτης Γιαννακάκης με μαθητές του.

Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο Λόγο του εξήρε το έργο του Αγίου Όρους στην πνευματική ζωή των συνανθρώπων μας, καθώς και το έργο που συντελείται στο Μετόχι των Αγιορειτών Πατέρων στην Εκκλησιαστική του Περιφέρεια. Κάθε φορά που επισκέπτεσαι το Ιερό Μετόχι φεύγεις γεμάτος από την Αγάπη που σε προσφέρουν οι Μοναχοί που έρχονται για να διακονήσουν τα Σαββατοκύριακα. Σήμερα όλοι έφυγαν γεμάτοι χαρά, γιατί είχαν την ευκαιρία να πάρουν και την ευλογία του Σεβασμιώτατου αλλά και των Γερόντων των δύο Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Γ Θεοχαρης

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.