Οι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι οι ήρωες της Ορθοδόξου μας Πίστεως και τα πρότυπα κάθε αρετής. Οι ιερές εικόνες τους είναι τα άγραφα ιερά βιβλία που μας καλούν όλους για να τους μιμηθούμε και τα ιερά λείψανά τους αποτελούν πηγή θείων δωρεών.

Αγίων Πάντων γιορτή- 27 Ιουνίου

Όλοι οι άγιοι όσοι χωριστά τιμώνται θα ήταν επιβεβλημένο να συναθροισθούν σε μία κοινή εορτή, για να δειχθεί με αυτόν τον τρόπο, ότι όλοι μαζί για ένα Χριστό αγωνίσθηκαν, σε ένα κοινό στάδιο, το στάδιο της χριστιανικής αρετής έτρεξαν, ενός Θεού δούλοι ήσαν και από αυτόν αξίως έλαβαν τους στεφάνους της νίκης.

Για να είναι έτσι η κοινή εορτή κοινή παρόρμηση στους πιστούς, που πιστεύουν στον ίδιο Χριστό και είναι δούλοι του ιδίου Θεού και αγωνίζονται όπως και όλοι εκείνοι στον στίβο του αθλήματος της κατά Χριστόν πολιτείας.

Παρόρμηση, αλλά και βεβαία ελπίδα ότι την δόξα εκείνων θα κατακτήσουν και οι σημερινοί αγωνισταί και στον χορό εκείνων θα συναριθμηθούν και εκείνοι, που βαστάζουν σήμερα «το βάρος της ημέρας και τον καύσωνα», ότι η εορτή αυτή θα είναι αύριο και δική μας εορτή , όταν η χάρις του Θεού ευδοκήσει να μας καλέσει στον μακάριο κόσμο της θριαμβεύουσας στον ουρανό Εκκλησίας.

«Του Κυρίου μου πάντας υμνώ τους φίλους, εί τις δε μέλλων εις τους πάντας εισίτω».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.