Πριν από αρκετά χρόνια ήμουν στις Καρυές για προσκύνημα, στο κελί ενός ευλαβεστάτου Ιερομονάχου και συζητούσαμε για τα ευεργετήματα των Ψαλμών που όρισε ο άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης. Για κάθε ψαλμό και ένα ευεργέτημα για τον άνθρωπο!

Συγκεκριμένα ρώτησα τον γέροντα για τον 23ο ψαλμό που τον διαβάζουμε και ο οποίος βοηθάει να ανοίξει η πόρτα όταν χαθεί το κλειδί! Ο γέροντας για να με βοηθήσει να πιστέψω στο θαύμα αυτό και να αντιληφθώ ότι για τον Θεό τίποτα δεν είναι αδύνατο, μου είπε:

” Μια μέρα κλειδώθηκα έξω από το κελί μου και το κλειδί ήταν από μέσα. Τότε έκανα τρεις μετάνοιες λέγοντας δι’ ευχών του Αγίου Αρσενίου και του Αγίου Παϊσίου και η πόρτα άνοιξε “!

Ήταν προσωπικό του βίωμα και γνωρίζοντας την προσεκτική και άγια ζωή του, κατάλαβα ότι ο καλός Θεός βρίσκεται πάντοτε κοντά στα αγαπημένα του παιδιά και τα βοηθάει σε κάθε δυσκολία που θα συναντήσουν!

Το θαύμα στην Ορθοδοξία δεν είναι κάτι μαγικό αλλά έχει άμεση σχέση με τον αγώνα και την πνευματική ζωή του ανθρώπου!

Ας έχουμε τις ευχές των αγίων Αρσενίου και Παϊσίου, καθώς και όλων των αγωνιζόμενων Αγιορειτών Πατέρων! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής – Εκπαιδευτικός

( Στην φωτογραφία οι Καρυές του Αγίου Όρους και ο παλαιότατος Ναός του Πρωτάτου – 10ος αιώνας, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, Άξιον Εστί! )

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού. Μέγας ο Κύριος κι αινετός σφόδρα.