Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

Σήμερα 30/1–12/2 με το αγιορείτικο ημερολόγιο – εορτολόγιο η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία πανηγύρισε με μεγαλοπρέπεια την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, καθώς εορτάζει ο Ναός της Σχολής.
Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του μεσονυκτικού και η αρτοκλασία κατά το αγιορείτικο τυπικό. Στη συνέχεια τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η θεία λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Ιερομόναχος Γεώργιος Βατοπαιδινός, Έφορος της Σχολής, πλαισιούμενος από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Σχολείου Ιερομόναχο Ιωακείμ, τον Εφημέριο Ιερομόναχο Δαμασκηνό και άλλους ιερομονάχους, παρουσία όλων των καθηγητών και του βοηθητικού προσωπικού της Σχολής.

Μετά τη θεία λειτουργία την Σχολή επισκέφθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέροντας Χριστοφόρος Ιβηρίτης με τα λοιπά μέλη της Ιεράς Επιστασίας, καθώς και Αντιπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας. Στην συνέχεια στην μεγάλη αίθουσα της Σχολής έγινε η τελετή αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, κατά την οποία τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Θεολόγος καθηγητής της Βυζαντινής εικονογραφίας κ. Νικόλαος Βλέτσης και επιδόθηκαν από τον Άγιο Πρώτο και τα λοιπά μέλη της Εφορείας και της Ιεράς Κοινότητας τα αριστεία στους μαθητές που αρίστευσαν την περσινή χρονιά, ενώ η χορωδία της Σχολής με χοράρχη τον καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννη Παρθενόπουλο απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους. Στο τέλος εψάλη ο Ύμνος της Αθωνιάδος Σχολής.

Μετά την εορτή παρατέθηκε τράπεζα κατά την τάξη του αγιορείτικου τυπικού, κατά την οποία απηύθυνε εόρτιο λόγο στους καθηγητές, μαθητές και λοιπούς παρισταμένους ο Άγιος Πρωτεπιστάτης, ενώ ο Έφορος της Σχολής Ιερομόναχος Γεώργιος Βατοπαιδινός ευχαρίστησε την Ιερά Επιστασία και την Ιερά Κοινότητα για την πνευματική στήριξη και την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Σχολή, καθώς και όλους όσους κοπίασαν για την τέλεση της εορτής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.