Άγιον Όρος: Σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας προχώρησε η Ιερα Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους σχετικά με όσα ψευδή και ανυπόστατα έχει διαδώσει μέσω του διαδικτύου ο μοναχός Χριστόδουλος, κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος.

Οπως αναφέρεται ρητά “η Εισαγγελική Αρχή έχει ήδη αναλάβει να αντιμετωπίσει τις συκοφαντίες του σύμφωνα με τον νόμο”.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Επί σειράν ετών εμφανίζεται στο διαδίκτυο κάποιος μοναχός Χριστόδουλος, εκφραζόμενος χυδαία μεταξύ άλλων και προς πρόσωπα κυρίως της καθ’ ημάς Ιεράς Μονής.

Η Ιερά Μονή μας για να μη δώσει μεγαλύτερη έκταση και αναμένοντας την μετάνοιά του απέφυγε μέχρι στιγμής τον σχολιασμό τους.

Όμως η δραστηριότητά του αυτή συνεχίζεται, και έτι περισσότερον οξύνεται.

Γι’ αυτό και η Ιερά Μονή μας λύει την σιωπή της, για να βεβαιώσει τους ευσεβείς Χριστιανούς, ότι όλα όσα έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο για πρόσωπα της Αδελφότητός μας ο μοναχός Χριστόδουλος (κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος) είναι απολύτως ψευδή, συκοφαντικά, εμπαθή και άκρως δυσφημιστικά.

Κατά το παρελθόν για παρόμοιες χυδαίες συκοφαντίες είχε ζητήσει συγγνώμη από τα συκοφαντούμενα πρόσωπα της Μονής μας και ενώπιον Δικαστηρίου, αλλά δυστυχώς τις επαναλαμβάνει.

Για τον λόγο αυτό η Εισαγγελική Αρχή έχει ήδη αναλάβει να αντιμετωπίσει τις συκοφαντίες του σύμφωνα με τον νόμο.

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω μοναχός από έτους περίπου εμφανίζεται και δραστηριοποιείται ως ‘Επίσκοπος Καρπασίας της Κύπρου, Έξαρχος εν Αχαΐα’ και γι’ αυτό έχει καταδικασθή με φυλάκιση από την Ελληνική Δικαιοσύνη ‘τον παρελθόντα Ιανουάριο 2022, για τα εξής αδικήματα: α) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής και σχήματος, β) αντιποίηση εκκλησιαστικής αρχής κατ’ εξακολούθηση και γ) εξύβριση’, όπως προσφάτως έχει ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ενωρίτερα είχε δηλώσει η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Η Ιερά Μονή μας εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά του μοναχού Χριστοδούλου.

Εύχεται να μετανοήση και να παύση να σκανδαλίζη το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μονής»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.