«Ασφαλώς και ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει μια τέτοια υπόθεση, όμως, ο ιερομόναχος Ιωσήφ, με όλο τον σεβασμό που του έχω, θεωρώ ότι κάνει λάθος.

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχουν πλέον μοναχοί που πρεσβεύουν απόψεις οι οποίες αφορούν άρνηση στην ύπαρξη του κορωνοϊού αλλά και που προτρέπουν τους επισκέπτες να μην εμβολιαστούν, αν και στο παρελθόν υπήρξαν, τονίζει στο GRTimes ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.
«Ασφαλώς και ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να διερευνήσει μια τέτοια υπόθεση, όμως, ο ιερομόναχος Ιωσήφ, με όλο τον σεβασμό που του έχω, θεωρώ ότι κάνει λάθος. Δεν υπάρχουν πλέον μοναχοί που να αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού ή που να προτρέπουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί. Ασφαλώς και υπήρξαν στο παρελθόν, βλέποντας όμως την τροπή που πήρε ο ιός και εντός του Αγίου Όρους όπως και τις πολλές απώλειες που σημειώθηκαν, άλλαξαν γνώμη και δεν πρεσβεύουν πλέον τέτοιες απόψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνος.

Μία από τις Μονές σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων
Ο τελευταίος ωστόσο, παραδέχεται ότι μία από τις Μονές την οποία δεν κατονόμασε, έχει σοβαρό πρόβλημα με κρούσματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα: «Μία από τις Μονές είναι η αλήθεια, έχει πολλά κρούσματα και έχει και απώλειες. Πρόσφατα χάθηκε ένας 86χρονος μοναχός, άλλοι δύο – τρεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν και άλλοι που νοσούν βαριά, αλλά παραμένουν στη Μονή» σημειώνει.

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, μιλώντας για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη διασπορά, υπογραμμίζει ότι ο ιός στη Χερσόνησο του Άθω βρίσκεται σε ύφεση. «Πέρα από τη συγκεκριμένη Μονή προς το παρόν δεν έχουμε ακόμη εξάπλωση της Όμικρον, καθώς οι επισκέπτες τον χειμώνα δεν είναι πολλοί και ως εκ τούτου υπάρχει μια σταθεροποίηση. Σε κάποια μοναστήρια βέβαια εντοπίζονται μεμονωμένα κρούσματα όχι όμως πολλά».

Παρέμβαση εισαγγελέα
Θυμίζουμε ότι μετά από δηλώσεις του μοναχού Ιωσήφ περί ιερομόναχων που «βγαίνουν έξω και εξομολογούν» με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον θάνατο σε πολλούς ανθρώπους, καθώς παράλληλα «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο», προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, ο οποίος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται «θανατηφόρα έκθεση» και «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.