Άγιον Όρος: Με κάθε επισημότητα η αλλαγή της Επιστασίας 2022-2023 στον Πάνσεπτο Ι.Ναό του Πρωτάτου, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

Στο Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές χτυπούν χαρμόσυνα από το πρωί οι καμπάνες για την αλλαγή Επιστασίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Ο πατήρ Γεώργιος Βατοπεδινός παρέδωσε στον πατέρα Χριστοφόρο από την Ιερά Μονή Ιβήρων, ενώ την Επιστασία συμπληρώνουν οι πατήρ Θεόφιλος από τη Μονή Παντοκράτορος, πατήρ Ιερώνυμος από τη Σίμωνος Πέτρας και πατήρ Νικηφόρος από την Μονή Φιλοθέου.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ παρόντες είναι ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο αναπληρωτής Διοικητής, Αρίστος Κασμίρογλου, οι αρχές του Αγίου Όρους, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο νέος Πρωτοεπιστάτης π. Χριστοφόρος, προέρχεται από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτας και μαζί με τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο Γοντικάκη επάνδρωσαν την Ιερά Μονή Ιβήρων, στην οποία υπηρέτησε για αρκετά χρόνια ως γραμματέας. Είναι φιλόλογος, με πλούσια κατάρτιση, χαμηλών τόνων και αναλαμβάνει την Πρωτοεπιστασία για δεύτερη φορά.

Οι αντιπρόσωποι των 20 μονών και οι προσκεκλημένοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ιεροκοινοτικού Μεγάρου στις Καρυές και μετά τη σχετική ενημέρωση μετέβησαν στον Ναό του Πρωτάτου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής, που έγινε κάτω από τον κεντρικό πολυέλαιο. Εκεί ο απερχόμενος Πρωτοεπιστάτης π. Γεώργιος Βατοπαιδινός παρέδωσε την πρωτοεπιστατική ράβδο στον αντιπρόσωπο του πρώτου τη τάξει μοναστηριού, γέροντα Νικόδημο Λαυρεώτη και τα κομμάτια της σφραγίδας της Ιεράς Κοινότητας. Στη συνέχεια ο γέροντας Νικόδημος Λαυρεώτης παράδωσε τα σύμβολα στη νέα Επιστασία.

Ακολουθεί συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας με τη νέα Επιστασία, όπου θα τεθούν τα διακονήματα και τα ζητήματα της επόμενης χρονιάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.