Με ήπια συμπτώματα οι τρεις μαθητές της Αθωνιάδας. Νικήθηκε από τον κορωνοϊό 57χρονος μοναχός στην Ιερά Μονή Ζωγράφου με καταγωγή από τη Γεωργία.

Τρεις μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής στις Καρυές εντοπίστηκαν σήμερα, στη διάρκεια του εβδομαδιαίου ελέγχου, θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται στους κοιτώνες σε απομόνωση.
Οι μαθητές έχουν ήπια συμπτώματα και προς το παρόν δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ο ένας από αυτούς είχε επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο την Ιερά Μονή Γρηγορίου, που είναι «κηδεμόνας» του, ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα στις Καρυές.

Όλοι οι μαθητές της Αθωνιάδας υποβλήθηκαν τη Δευτέρα στον καθιερωμένο έλεγχο με self test και όλτα τα τεστ ήταν αρνητικά, ο έλεγχος όμως που επαναλήφθηκε σήμερα έδειξε πως οι τρεις μαθητές είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Στο Άγιον Όρος, που βράζει από κορωνοϊό, ένας ακόμη μοναχός εκοιμήθη σήμερα. Πρόκειται για τον π. Γαβριήλ, ηλικίας 57 χρόνων, με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι μοναχοί που έχουν καταλήξει από κορωνοϊό είναι πάνω από 50, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει χάσει 6 μοναχούς.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.