Η Εκκλησία μας στις 29 Ιουνίου τιμά τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Για την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως η εορτή αυτή τιμάται ιδιαίτερα, εξαιτίας της ύπαρξης του "στασιδίου" του Αποστόλου Παύλου στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης.

Για το λόγο αυτό, το βράδυ της 28ης Ιουνίου 2021 ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος πλαισιούμενος από τους ιερείς της νήσου τέλεσε Αγρυπνία με τον πανηγυρικό Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, που βρίσκεται στην Παλαιόπολη στη Σαμοθράκη.

Στην υπαίθρια αγρυπνία που έλαβε χώρα στο πρώτο ευρωπαϊκό έδαφος που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος, παραβρέθηκαν, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενάντια στην πανδημία, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης και αρκετοί εκ των κατοίκων του νησιού και μερικοί προσκυνητές από την Αλεξανδρούπολη. Επίσης φέτος με ιδιαίτερη χαρά, μεταξύ των προσκυνητών, υπήρχαν και μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων, καθώς και ο πρόεδρος αυτού π. Σωκράτης Ξενικάκης, οι οποίοι βρίσκονται στην Μητρόπολή μας λόγω της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Ανήμερα το πρωί της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε σε Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο εορτάζον γραφικό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου που βρίσκεται στο Επισκοπείο της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.