ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 07.30 - Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι Θαυματουργοί.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίων Αναργύρων Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης – Ευλογία και Αγιασμός μηνός Νοεμβρίου. Θεία Λειτουργία 1 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και Θαυματουργοί και η μητέρα τους Θεοδότη. Ο Όσιος Δαβίδ ο εν Εύβοια ασκήσας. Ο Άγιος Ιάκωβος ο νέος Ιερομάρτυρας εκ Καστοριάς και οι δύο μαθητές του. Η Αγία Ελένη η Παρθενομάρτυς εκ Σινώπης.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων με τον Αγιασμό του Νοεμβρίου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 07.30.

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι Θαυματουργοί.

ΕΟΡΤΗ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023 της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίων Αναργύρων. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον Αγιασμό Νοεμβρίου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοι Αναργυροι
Κοσμασ και Δαμιανοσ
Αγιων Αναργυρων
Αγιασμοσ Νοεμβριου
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Αγιασμοσ
Παρακληση
1 Νοεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 1 Νοεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.