Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 άρχισαν οι εργασίες του Σεμιναρίου Αγιογραφίας, που διοργανώνει το Εργαστήριο Αγιογραφίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και το οποίο θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου τ.έ.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, καλωσόρισε τους συνέδρους και αναφέρθηκε στην εποχή της πανδημίας (Covid-19) και τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία μας. Σημείωσε δε ότι η τεχνική της εικόνας -με τη χρήση απλών και λίγων υλικών- μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να σκεφτούμε τον τρόπο της ζωής μας.

Στη συνέχεια, η Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ, Αικατερίνη Καρκαλά, παρουσίασε τον βίο του Αγίου Χριστοφόρου και την εξέλιξη της εικόνας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έγινε αποδεκτή η συγκεκριμένη εικόνα από τη λαϊκή παράδοση.

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήρι από Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία θα αγιογραφήσουν (ιστορήσουν) την εικόνα του Αγίου Χριστοφόρου υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικής Συνεργάτιδας και Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, Κωνσταντίνας Στεφανάκη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Τέλος, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και ιστορικά μνημεία της περιοχής, όπως την Ιερά Μονή Γωνιάς, τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ροτόντα, Επισκοπή Κισάμου), τον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου (Δρακώνα) κ.ά.

Το όλο Πρόγραμμα εντάσσεται στη γενική θεματική «Ζώσα Ορθοδοξία» και στις ποικίλες δράσεις του Ιδρύματος για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.