Ο γέροντας της αδελφότητας του Κελλιού του Οσίου Εφραίμ του Σύρου από τα ασκητικά Κατουνάκια του Αγίου Ορους, Αρχιμαδρίτης Ιωσήφ, μετέφερε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι την Αγία Κάρα του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου όπου έγινε επίσημη υποδοχή από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τους 120 μοναχούς της αδελφότητας του.

Να σημειώσουμε ότι, σήμερα άγει τα ονομαστήρια του ο γέροντας Εφραίμ και με αφορμή την έλευση της Τιμίας Κάρας του Νέου Αγιορείτη Αγίου στο Βατοπαιδι εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές .

Ο Βατοπαιδινός Καθηγούμενος ευχαρίστησε θερμά τον γέροντα Ιωσήφ και εκείνος με τη σειρά του επισήμανε την στενή πνευματική σχέση που είχε ο ΟΣΙΟΣ Εφραίμ με τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ που τον γνώριζε και ως «Βασιλάκη» από την κοσμική ζωή του και του είχε πει ότι θα γίνει μοναχός . Έκτοτε, διατηρούσαν πνευματική επικοινωνία και ο ΟΣΙΟΣ Εφραιμ αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πνευματικούς καθοδηγητές του Βατοπαιδινού Καθηγουμένου .

Στο Περιβόλι της Παναγίας μας στο Άγιον Όρος και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σήμερα 25/2/2023
Υποδεχθήκαμε παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής,την ευλογημένη Αγία Κάρα του Οσίου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτη, αυτού του πρόσφατα Αγιοκαταταχθέντος Αγίου της Εκκλησίας μας από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Αυτή είναι και η πρώτη επίσημη Υποδοχή του Οσίου Εφραίμ μετά από την Αγιοκατάταξη του
Ας έχουμε όλοι μας την Αγία του ευχή και του Γέροντα και καθηγουμένου Εφραίμ

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.