Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε η πανηγυρική αγρυπνία για την εορτή του οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου, κτήτορα και προστάτου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος (13ος αιώνας). Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος έφτασε το πρωί της Πέμπτης μαζί με την συνοδεία του στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας για να προεξάρχει στην πανήγυρη της εορτής του Οσίου Σίμωνος.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Αρχιμ. Ελισαίος μαζί με την αδελφότητα και στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη υποδοχή στο καθολικό της Μονής.
Ο Καθηγούμενος της Μονής καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του. Αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της μονής για την πρόσκληση ανταλλάσσοντας εγκάρδιες ευχές! Αμέσως μετά ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Στην ακολουθία του Όρθρου τέθηκε προς προσκύνηση η τίμια Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετριτου, η αγιοκαταταξη του οποίου έγινε πρόσφατα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Την Πατριαρχική και Συνοδική πράξη αναγραφής στο Αγιολόγιο της εκκλησίας του νέου Αγίου, που εκλέϊσε την Ι.Μ. του, το Ιερό Μετοχιον της θείας Αναλήψεως στο Βυρωνα Αθηνών αλλά και όλο το Άγιο Όρος, διάβασε αμέσως μετά το Ευαγγέλιο ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αρχιμ Ελισαίος.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Ελισαίο και αγιορείτες πατέρες.

από orthodoxia news agency

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.