ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: Γράφει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - Η μάνα είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Είναι ευλογία Θεού στην Γυναίκα να γίνει μητέρα. Είναι ευλογία Θεού στον άνθρωπο να έχει μητέρα.

Στο πρόσωπο της Μάνας ενσαρκώνεται η αγάπη! Αυτό καθιστά πλέον την Μάνα σαν έννοια στην ζωή μας, πρότυπο αγάπης, προστασίας και παρηγοριάς.

Πρότυπο της μάνας είναι η Παναγιά μας, η μεγάλη Μάνα όλων των ανθρώπων.

Δυστυχώς στις μέρες μας ζούμε το φαινόμενο της απαξίωσης κάθε έννοιας και κάθε δεδομένου που υπάρχει στην ζωή μας, το οποίο μπορεί να μας στηρίζει και να μας δυναμώνει στον καθημερινό δύσκολο αγώνα μας.

Αυτή η προσπάθεια γίνεται και με την αντικατάσταση της Παναγιάς σαν πρότυπο Μάνας με την “ευρωπαία” μάνα.
Αντικαθιστούν την ανιδιοτελή αγάπη με την αγάπη των υπολογισμών και του συμφέροντος.

Το μήνυμα που θέλουν να περάσει είναι να ξεχάσουμε την Παναγιά, “δεν είναι πια στην μόδα”, η αγάπη δεν υπάρχει πια, έχει αποτύχει……

Η Παναγιά όμως είναι και παραμένει το αιώνιο πρότυπο της μάνας, η οποία ξέρει μόνο να αγαπά, να συγχωρεί, και να περιμένει όλα Της τα παιδιά να επιστρέψουν στην γλυκιά μητρική αγκαλιά Της για να νιώσουν πάλι την ασφάλεια και την σιγουριά που έχουν χάσει μέσα στον ταραγμένο κόσμο που ζουν.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.