Από τον Ιανουάριο του 2015 οπότε και έγινε πράξη η αγιοκαταταξή του, πολλοί ναοί στο όνομά του είναι γεγονός. Όμως όταν ένας εξ αυτών των ναών αφιερώνεται στο «περιβόλι της Παναγιάς» έχει ιδιαίτερη σημασία.

Είμαστε λοιπόν πολύ κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης του πρώτου κτιρίου του ναού επί του Αγίου Όρους στο όνομα του Αγίου ΠαΪσιου του Αγιορείτου.

Ο ναός είναι χτισμένος στην Καψάλα στο «περιβόλι της Παναγιάς»

Η Καψάλα είναι μια περιοχή του Αγίου Όρους η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην πρωτεύουσα Καρυές και στις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Σταυρονικήτα. Παλαιότερα αποτελούσε Σκήτη γι’ αυτό τα κτίσματα που βρίσκονται εκεί ονομάζονται Καλύβες και όχι Κελλιά.

Οι εργασίες για την κατασκευή του ναού ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2016. Προς το παρόν, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εξωτερικές εργασίες για την κατασκευή των τοίχων και του θόλου και απομένουν οι εργασίες σε εσωτερικούς χώρους. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Η μοναστική κοινότητα ελπίζει ότι τα εγκαίνια του νέου ναού θα πραγματοποιηθούν  τους πρώτους μήνες του ’18, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.