Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Σάββατο 2/3/2019 την ΙΜΜ Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος. Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του αυτή, η οποία ήταν καθαρά προσκηνυματικού χαρακτήρα, συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ Κυριάκο Κενεβέζο και το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη.

Στον υπουργό και την συνοδεία του πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή από τους Βατοπαδινούς Πατέρες άλλωστε με την ιδιότητα του υπουργού επισκεφθόταν για πρώτη φορά το Μοναστήρι, ενώ σαν απλός επισκέπτης είχε πραγματοποιήσει αρκετές φορές προσκήνυμα στη Μονή.

Με σεβασμό προσκήνυσε και πάλι τα άγια κημείλια και τις θαυματουργές εικόνες αλλά και την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου ενώ προσευχήθηκε για να πάρει δύναμη για την δύσκολη αποστολή του ως υπουργός εξωτερικών. Ζήτησε μάλιστα από το Γέροντα Εφραίμ, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αλλά και από όλη την αδελφότητα να προσεύχονται για την Κύπρο.

Ο Γέροντας Εφραίμ, ευχήθηκε δύναμη και φώτιση τόσο στον ίδιο όσο και στην συνοδεία του και τον διαβεβαίωσε ότι νυχθημερόν εύχεται για την ειρήνη και την φώτιση όλου του Κυπριακού λαού ενώ αναφέρθηκε και στους δεσμούς που συνδέουν τη Μονή Βατοπαιδίου με την Κύπρο. Η συνοδεία του υπουργού έφθασε Σάββατο μεσημέρι και αναχώρησε Κυριακή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.