Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 12 έτη από την ημέρα της εις Κύριον εκδημίας του.

Στο μνημόσυνο, το οποίο τελέσθηκε εχθές το απόγευμα, προέστη ο σεβαστός Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέρων Ελισαίος, ο οποίος προσήλθε στη Μονή κατά την ημέρα αυτή τιμώντας την μνήμη του μακαριστού Γέροντα και εκφράζοντας την πνευματική του αγάπη και στήριξη προς την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Σήμερα το πρωί, στο καθολικό της Μονής, τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Γέροντος Ελισαίου, πλαισιουμένου από Βατοπαιδινούς και άλλους Αγιορείτες Πατέρες.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Σύναξης τελέσθηκε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ, πνευματικού Γεννήτορος της Βατοπαιδινής Αδελφότητος και πνευματικού τέκνου του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα το Συνοδικό της Μονής, όπου ο Γέρων Ελισαίος απηύθυνε λόγο πνευματικό στους παρισταμένους, ενώ χορός Πατέρων της Μονής έψαλλε μελοποιημένο ποίημα αφιερωμένο στον μακαριστό Γέροντα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η ημέρα της εκδημίας του Γέροντος την φετινή χρονιά, ημέρα τιμής και μνήμης των Αγίων Αναργύρων, εις τους οποίους αναπέμφθηκαν θερμές ικεσίες υπέρ ταχείας αποκαταστάσεως της υγείας του Σεπτού Καθηγούμενου της Μονή Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Υπενθυμίζεται πως ο Γέρων Εφραίμ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα νοσηλευόμενος σε Νοσοκομείο των Αθηνών, αφού προσβλήθηκε από την νόσο κορωνοϊου. Η Βαοπαιδινή Αδελφότητα καθώς και όλοι οι φίλοι της Μονής ζώντας ένα πραγματικό θαύμα τις δύσκολες αυτές ημέρες του νοσοκομείου αναμένουν την σύντομη επιστροφή του Γέροντος στην Μονή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.