ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Τη παρελθούση Δευτέρα 7η/20η Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους 2021, ενενήκοντα δύο έτη μετά την οσιακήν κοίμησιν του Οσίου Πατρός ημών Δανιήλ του Κατουνακιώτου, εν τη εσχατιά της Αθωνικής Πολιτείας, εις την κλιτύν της ερήμου, «τα πανέρημα και εράσμια» κατά τον Μωραιτίδην Κατουνάκια, και δη εν τω σεμνώ πoλίσματι των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων της Ιεράς Αδελφότητος των Δανιηλαίων, ετελέσθη ως πρέπει τοις Αγίοις η πρώτη εόρτιος αυτού μνήμη, τη πανσέπτω ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης κ.κ. Βαρθολομαίου και τη ολοθύμω εγκρίσει της Κυριωνύμου Μονής της Μεγίστης Λαύρας του Οσίου Αθανασίου.

Προσκλήσει της αυτής Κυριάρχου και Σεβασμίας Μονής, προέστη της ιεράς και σεμνοτάτης πανηγύρεως ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιος, τα μάλα ευλαβούμενος διηνεκώς και αενάως επικαλούμενος τον Όσιον Γέροντα Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος μεγαλοφώνως και στεντορείως ανέγνωσε την πατριαρχικήν πράξιν της Αγιοκατατάξεως του τιμωμένου Αγίου, ως αυτή πνευματοκινήτως συνετάχθη υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της περί Αυτόν Ιεράς και Αγίας Συνόδου κατά την 9ην Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2020, εύσημον ημέραν της αναγραφής του ονόματος του Οσίου Δανιήλ εν τοις Αγιολογικοίς Δέλτοις της Αγιωτάτης του Χριστού Εκκλησίας.

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, ένεκεν της οχλούσης δοκιμασίας και εμπεριστάτου καταστάσεως των χαλεπών ημερών, η Εόρτιος Ακολουθία έλαβε χώρα παρουσία τινών ευαρίθμων, φιλησύχων ενασκουμένων πατέρων εκ των γειτνιακών ιερών κελλίων του Ιερού Ησυχαστηρίου των Δανιηλαίων πατέρων, ήτοι των Κατουνακίων και της Μικράς Αγίας Άννης, άνευ τινών υπερβολών και εκφαντορικών εκδηλώσεων, προς αποφυγήν πάσης επηρείας του αντικειμένου.

ΕΚ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.