Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη τελείται ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Κατά την εορτή του Οσίου Εφραίμ άγει τα ονομαστήρια του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Μετά την λητή ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, κατά το οποίο ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη. Μίλησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.Ιουστίνος ο οποίος ευχήθηκε στον Γέροντα Εφραίμ, ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μαντζαρίδης, καθώς και Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, κ. Απόστολος Νικολαΐδης.

Πλήθος προσκυνητών βρίσκεται στη Μονή Βατοπαιδίου για την πανήγυρη. Αυτή την ώρα τελείται η Ιερά Αγρυπνία και αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τους ύμνους αποδίδουν στον δεξιό χορό ο Πρωτοψάλτης κ.Γεώργιος Κωνσταντίνου πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς Πατέρες και στο αριστερό αναλόγιο ψάλλει η Βατοπαιδινή αδελφότητα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.