Το Σαββάτο 22 προς Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 (με το νέο ημερολόγιο) πανηγύρισε σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη το Κελί των Βολιωτών στη Σκήτη της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Καθαρών Ιθάκης Πανοσ. Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο και τον ευλαβέστατο Ιεροδιάκονο π. Χριστοφόρο Αραβανή, προσκεκλημένοι του Γέροντος του Ι. Κελίου π. Χρυσοστόμου, βρέθηκαν στην Αγιοτόκο Σκήτη της Αγίας Άννης για να συνεορτάσουν με τους πατέρες την Σύναξη των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό τελέσθηκε στο κυριακό της Ι. Σκήτης πολύωρη και συνάμα κατανυκτική πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία έψαλλαν αγιορείτες πατέρες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Μετά το πέρας της Ι. Αγρυπνίας παρατέθηκε μοναστηριακή τράπεζα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατός μας απηύθυνε προς όλους λόγους πατρικούς. Λίγο αργότερα ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γρηγορίου, όπου και συναντήθηκαν με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Χριστοφόρο.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον π. Χριστοφόρο για την βοήθεια που παρέχει η Αθωνική Μονή για τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς μας Μητροπόλεως κατά τις μεγάλες εορτές και στη συνέχεια ξεναγήθηκε τόσο εκείνος όσο και η συνοδεία του στους χώρους της. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και η συνοδεία του επέστρεψαν συν Θεώ από το Περιβόλι της Παναγίας στη Λευκάδα πλήρεις πνευματικών εμπειριών το απόγευμα της Κυριακής, 23 Ιουνίου.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.