Σήμερα στο Άγιον Όρος, με το παλαιό ημερολόγιο, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Προφήτου Ελισσαίου. Ενός από τους μεγαλύτερους αγίους και προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.

Στον Προφήτη Ελισαίο διακρίνουμε δύο χαρακτηριστικά: την παρρησία του στον Θεό, αφού αξιώθηκε να κάνει μεγάλα θαύματα όπως την διάβαση του Ιορδάνου αβρόχοις ποσίν, τον καθαρισμό της λέπρας του Νεεμάν, ακόμη και την ανάσταση του νεκρού μοναχογιού της χήρας, προαναγγέλλοντας με την δράση του αυτόν τον ίδιο τον ερχομό του Σωτήρος Χριστού αιώνες αργότερα.

Το δεύτερο στοιχείο ήταν η υπακοή και αγάπη στο πρόσωπο του διδασκάλου του Προφήτου Ηλιού, τον οποίο πιστά ακολούθησε και υπηρέτησε και του οποίου άξιος διάδοχος ανεδείχθη.

Στο Άγιον Όρος ωστόσο η εορταστική χαρά είναι διπλή, αφού άγει τα ονομαστήριά του ο πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέρων Ελισαίος, πνευματικό ανάστημα και άξιος διάδοχος ενός άλλου μεγάλου πνευματικού ανδρός, του σεπτού Γέροντος Αιμιλιανού, από του οποίου την κοίμηση παρήλθε ήδη πλέον του ενός έτους.

Ευχόμαστε στον σεβαστό και αγαπητό Γέροντα Ελισαίο έτη πολλά και ευφρόσυνα επ’ αγαθώ των αδελφοτήτων των οποίων πνευματικώς προΐσταται, αλλά και ολόκληρης της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.