Στην Ιερά Μονή του Οσίου Γρηγορίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, μετέβη σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τη συνοδεία του. Επιθυμία του Μακαριωτάτου εξαρχής ήταν να επισκεφθεί τις Μονές του Διονυσίου και Γρηγορίου, όπου ηγουμενεύουν ο Κύπριοι ιερομόναχοι Πέτρος και Χριστοφόρος αντίστοιχα.

Η πολυάριθμη αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου υποδέχθηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα πάντοτε με το αγιορειτικό τυπικό. Αφού εψάλη δέηση και δοξολογία, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. κ. Χριστοφόρος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο στη Μονή του, εκφράζοντας την ιδιαίτερη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για την μεγάλη αυτή τιμή που του απένειμε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Γέροντα και την Αδελφότητα για την θερμή υποδοχή και απηύθυνε προς τους πατέρες την παράκληση να εντείνουν τις προσευχές τους για τον λαό μας, ο οποίος βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε από τα ξένα συμφέροντα. «Μη πεποίθατε επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία», αλλά μόνον η Παναγία μας μπορεί να επέμβει και να λυτρώσει από τις συνεχείς δοκιμασίες το έθνος μας.

Ο λαός μας είναι βαθιά θρησκευόμενος, είπε ο Μακαριώτατος, και αγαπά και σέβεται ιδιαίτερα την Εκκλησία, με την οποία είναι συνυφασμένη όλη η ζωή του. Οι ναοί μας γεμίζουν κάθε Κυριακή από τα πλήθη των πιστών που έχουν εναποθέσει την ελπίδα τους στον Τριαδικό Θεό. Μπορεί η Εκκλησία μας να είναι ολιγάριθμη σε σχέση με άλλες, αλλά κουβαλά μια δυσχιλιετή παράδοση, αποστολική, γεγονός που μας επιφορτίζει με περισσότερη ευθύνη και χρέος προς την Ορθοδοξία.

Αφού επαίνεσε την Αδελφότητα για την άρτια οργάνωσή της και επέδωσε αναμνηστικά δώρα, εκφραστικά της αγάπης του προς την Αδελφότητα, μετέβη στο Συνοδικό της Μονής όπου παρετέθη κέρασμα και στη συνέχεια ακολούθησε τράπεζα προς τιμήν της εκ Κύπρου αποστολής. Μετά το πέρας της τραπέζης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επέστρεψε στη Μονή του Διονυσίου όπου θα διανυκτερεύσει για τελευταία φορά στην παρούσα επίσκεψή του.

Αύριο, τελευταία μέρα της παρουσίας του Μακαριωτάτου στο Αγιώνυμο Όρος είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη όλης της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου θα έχει την ευκαιρία να χαιρετίσει και πάλι τον Γέροντα Ελισαίο, τον οποίο είχε προσκαλέσει πρότινος ως ομιλητή στην πρόσφατη κληρικολαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε επ’ ευκαιρία των 40 χρόνων αρχιερατείας του αλλά και να συναντήσει παλαιούς συμφοιτητές του.

Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Άγιο Όρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου

Άγιο Όρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου

Άγιο Όρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου

Άγιο Όρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.