Διαβάστε την καταγγελία των Μοναχών της Ι.Μ. Εσφιγμένου:

Καί πάλι οι Εσφιγμενίτες στο στόχαστρο.

Διαμαρτυρόμαστε για την απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας σε βάρος του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου και των 118 μοναχών της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου .

Από εξακριβωμένες πληροφορίες μαθαίνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχει προκύψει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση της μονής Εσφιγμένου, παρατηρείται κλιμάκωση των αστυνομικών ελέγχων στην περιοχή της Μονής.

Μάλιστα το αποκορύφωμα της κλιμάκωσης αυτής, ήταν ο αποκλεισμός της μονής για δύο μέρες την 30ή και 31η Αυγούστου με δυνάμεις τόσο από τον Αστυνομικό Σταθμό Χιλιανδαρίου όσο και από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζωγράφου οι οποίες απεστάλησαν από την άλλη πλευρά την Αθωνικής χερσονήσου για τον σκοπό αυτό!

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την αδικαιολόγητη σκλήρυνση της ήδη αυστηρής στάσης της αστυνομίας.

Μακάρι να έχουμε λάθος αλλά πολύ φοβόμαστε μήπως και η αστυνομία συμμετέχει έμμεσα στα κόλπα των Κατσουλιέρηδων και να τι εννοούμε… Βλέπουν οι ψευδοεσφιγμενίτες ότι πλησιάζει η ώρα που ο Γέροντας Μεθόδιος θα περάσει από Εφετείο (16 Οκτωβρίου είναι η δίκη).

Βλέπουν ότι παρόλες τις μεθοδεύσεις οι Εσφιγμενίτες είναι φιλήσυχοι και νομοταγείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ο Γέροντας Μεθόδιος τηρεί τους άδικους περιοριστικούς όρους που του έχει θέσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Μήπως λοιπόν όλα αυτά είναι μεθοδεύσεις για να προκληθούν νέα επεισόδια, πυρποληθεί η σημερινή ηρεμία στην περιοχή της μονής Εσφιγμένου και έτσι οι Κατσουλιέρηδες πάνε στο Εφετείο με «νέα» υποτίθεται στοιχεία από «εγκληματικές» ενέργειες των εσφιγμενιτών μοναχών;

Μήπως λοιπόν γι αυτό γίνονται όλα;

Για να πυροδοτηθούν νέες προστριβές;

Άραγε αυτό γίνεται με γνώση της Αστυνομίας;

Δηλαδή φθάσαμε στο σημείο η αστυνομία η οποία πρέπει να διασφαλίζει την τάξη και την ασφάλεια, να εμπλέκεται σκοπίμως σε συμφέροντα των Κατσουλιέρηδων;

Απαιτούμε εξηγήσεις…

Και κάτι ακόμα για να καταλάβουμε όλοι τα συμφέρονται που διακυβεύονται πίσω από την υπόθεση της μονής Εσφιγμένου: αν ρωτάγαμε τις ημέρες του αποκλεισμού να μας πουν επίσημα χείλη από την αστυνομία την αιτία της κινητοποίησης, θα μας έλεγαν ότι αυτά έγιναν για να μην φύγει από την μονή ο Γέροντας Μεθόδιος.

Αν ρωτήσουμε το κράτος να μας πει που είναι το πρόβλημα με την Μονή Εσφιγμένου, θα μας πουν ότι δεν δεχόμαστε να εγκαταλείψουμε το Άγιον Όρος.

Η κοροϊδία είναι προφανής: Μας θυμίζει το παράδειγμα που αναφέρει στο Ευαγγέλιο, όπου όταν έβλεπαν οι Φαρισαίοι τον Ιησού Χριστό να τρώει και να πίνει έλεγαν ότι είναι φάγος και οινοπότης, όταν έβλεπαν τον Βαπτιστή Ιωάννη να νηστεύει έλεγαν ότι νηστεύει επειδή κατοικεί μέσα του ο Σατανάς.

Για τους πονηρούς Φαρισαίους ό,τι και να έκανε ο Χριστός ήταν μεμπτό.

Για τους πονηρούς Οικουμενιστές ό,τι κάνει η Μονή Εσφιγμένου, είναι επιλήψιμο.

Η αντιοικουμενιστική της στάση, τους δαιμονίζει.

Γι αυτό τα πάντα που σχετίζονται με την μονή τους ενοχλούν γιατί η στάση της, τους ελέγχει, τους καίει.

Και καλά αν το κάνουν αυτό προσκυνημένοι ρασοφόροι, πλανώντες και πλανώμενοι.

Αλλά να συμπαρασύρεται στα παιχνίδια τους και τα συμφέροντά τους, και η Ελληνική Αστυνομία;

Απαιτούμε εξηγήσεις και τοποθετήσεις….

Όλοι να επικοινωνήσουμε στα τηλεφωνα του Αστυνομικου Τμήματος Καρυών Α.Ο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την νέα πρόκληση και να ζητήσουμε εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη στάση της Αστυνομίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ

▪Διοικητής 23770 23260 & fax: 23770 23260

▪Αξιωματικός Υπηρεσίας 23770 23212

▪ Αστυνομικός Σταθμός Ι.Μ.Ζωγράφου 23770 23911

▪Αστυνομικός Σταθμός Ι.Μ.Χιλιανδαρίου 23770 23912

▪Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αριστείδης Κασμίρογλου, τέως υποδιοικητής του ΚΕΔΑΚ.

Πολιτική Διοίκηση 23770 23230

Πολιτική Γραμματεία 23770 23314 & fax 23770 23290

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η Παναγία προστατεύτει την γνήσια Εσφιγμένου