Ο Γέρων Καλλίνικος φεύγει πλήρης ημερών. του κόσμου τούτου αλλά και με πνευματική πληρότητα και με την πεποίθηση ότι έπραξε το καθήκον του έως το τέλος.

Συχνά κατέφευγαν στον Γέροντα Καλλίνικο Μοναχοί, Αρχιερείς και λαϊκοί για να πάρουν την συμβουλή του και για να τους κατευθύνει στις αποφάσεις τους! Αλλά και την ευχή του.

Εκοιμήθη πλήρης ημερών ο εμβληματικός Γέρων Καλλίνικος Ιβηρίτης, Προηγούμενος της Μονής Ιβήρων. Μεγάλη μορφή του Αγίου Όρους.

Σε δύσκολα χρόνια ως Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, χάραξε δρόμους και εφήρμοσε στρατηγικές που κράτησαν το Άγιο Όρος όρθιο. Διετέλεσε 7 φορές Πρώτος αλλά και ηγούμενος της Ιβήρων. Εισηγήθηκε πολλές φορές σκληρές αποφάσεις για να κρατήσει την Αγιορειτική πολιτεία ενωμένη και συμπαγή.

Ήταν βιβλική μορφή με πολλές εμπειρίες και γνώσεις από τον κόσμο του μοναχισμού. Συχνά κατέφευγαν στον Γέροντα Καλλίνικο Μοναχοί, Αρχιερείς και λαϊκοί για να πάρουν την συμβουλή του και για να τους κατευθύνει στις αποφάσεις τους! Αλλά και την ευχή του.
Ο Γέρων Καλλίνικος φεύγει πλήρης ημερών. του κόσμου τούτου αλλά και με πνευματική πληρότητα και με την πεποίθηση ότι έπραξε το καθήκον του έως το τέλος.

Δυστυχώς ήταν οι μόνες φωτό που βρήκαμε από την Αγιορειτική Φωτοθήκη. Ο Μακαριστός Καλλίνικος είναι ο δεύτερος από αριστερά. Είναι φωτό από την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Ιεζεκιήλ στο Άγιο Όρος. Εικονίζεται και ο τότε Διοικητής του Αγίου Όρους Σταύρος Παπαδάτος, ο λαικός στα δεξιά της φωτό.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.