Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια αγρύπνησαν καθόλη τη διάρκεια της νυχτός (12ης – 13ης Σεπτεμβρίου) στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Γέροντα Εφραίμ, ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους. Στον δεξιό χορό τους ύμνους απέδωσαν ο Γέρων Αντύπας και η συνοδεία του, ενώ από τον αριστερό χορό ο Γέρων Δαμασκηνος και επίσης η συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ήταν φέτος προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ώστε να προεξάρχει στις πανηγυρικές ακολουθίες και την πανηγυρική αγρυπνία για την εορτή της Τιμίας Ζώνης και ο οποίος εχθές Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Παραμυθίας. Λίγο πριν την απόλυση, ο Ποιμενάρχης της Κορίνθου προσευχήθηκε γονατιστός ενώπιον της Ιεράς Εικόνος παρακαλώντας με θέρμη για τον τερματισμό της πανδημίας του κορονοϊου και την εξάλειψη του από την Ελλάδα και ολόκληρη την οικουμένη. Να σημειωθεί ότι στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου καθημερινά πριν την απόλυση σε κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται ανάγνωση της ευχής για τον τερματισμό της πανδημίας του COVID-19.

Αργότερα, εχθές, παραμονή της εορτής, μετά την Θ´ ώρα, εξήλθε η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου, παρουσία του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων. Στη συνέχεια, τελέστηκε ο μικρός εσπερινός.

Ήδη, από την εσπέρα της 11ης Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών στο Βατοπαίδι, πραγματοποιήθηκε η θερμή υποδοχή του Μητροπολίτου, όπου ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα. Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

από το blog της Μονής- orthodoxia agency news

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.