Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Επειδή κατά τόπους εκκλησίες και πιστοί επικοινωνούν με την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και ρωτούν για τον Μοναχό Μακάριο ο οποίος περιφέρεται ως Ιεραπόστολος ανά την Ελλάδα διανέμων φυλλάδια ζηλωτικού περιεχομένου, και χρησιμοποιώντας το όνομα Κουτλουμουσιανός, η Ιερά Μονή ενημερώνει ότι ο εν λόγω Μοναχός δεν ανήκει πλέον σε αυτή, διεγράφη προς μηνών.

Έκτοτε δεν έχει καμία σχέση με τον τόπο της μετανοίας του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

μοναχός Μακάριος ουδέποτε υπήρξε ζηλωτής και δεν διέκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία προ ετών όπως γενικώς κι αορίστως αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση. Μετά την βλάσφημη και ληστρική Σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης, η οποία έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2016 και αναγνώρισε ως "εκκλησίες" καταδικασμένες αιρέσεις και επικύρωσε τις βλάσφημες θέσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, τότε μόνο διέκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία με τους αιρετικούς οικουμενιστές επισκόπους κι όσους διατηρούν εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους , όπως ακριβώς προστάζουν οι Ιεροί Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Ο μοναχός Μακάριος δεν διαγράφει απλά από το μοναχολόγιο, αλλά το κελί του διαρρήχθηκε και τα προσωπικά του αντικείμενα κατασχέθηκαν με εντολή της μονής, επειδή απλώς έκανε το καθήκον του ως Ορθόδοξος Χριστιανός, εφαρμόζοντας τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.