ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ: Με κάθε επισημότητα και όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2017 (π.η. 1/6/2017) η αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος.

Την ράβδο του Πρώτου παρέδωσε ο απερχόμενος Πρωτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιστασίας: Γέροντα Ιερομ. Ευάρεστο Παντοκρατορινό, Γέροντα Νικηφόρο Φιλοθεΐτη και Γέροντα Ιερομ. Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη στη νέα Χιλανδαρινή Επιστασία.

Πρωτεπιστάτης ενεχειρίστηκε ο Ιερομ. Γέρων Στέφανος Χιλανδαρινός, ενώ την Επιστασία των Ιερών Μονών αποτελούν τα μέλη της τέταρτης τετράδας στη σειρά της Ιεραρχίας των Επιστασιών: Γέρων Παύλος Ξηροποταμινός, Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Παΐσιος Γρηγοριάτης. Αρχιγραμματέας εξελέγη ο Γέρων Κοσμάς Σιμωνοπετρίτης. Παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, αντιπρόσωποι των μονών, πολλοί μοναχοί και ευλαβείς προσκυνηταί. Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Κοινότητας, όπου η Νέα Επιστασία δέχθηκε τις ευχές όλων.

Άγιο Όρος: Aλλαγή της Ιεράς Επιστασίας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.