Από τους συνολικά 1.800 διαμένοντες στο Άγιο Όρος οι περίπου 1.000 έχουν νοσήσει τουλάχιστον μία φορά - «Πονάει η καρδιά μας», λέει ηγούμενος.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στο Άγιο Όρος, στη σκιά της εισαγγελικής παρέμβασης μετά από δηλώσεις Αγιορείτη μοναχού για αντιεμβολιαστές μοναχούς, που με τη ρητορική τους καλούν πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους.

Από τους συνολικά 1.800 διαμένοντες στο Άγιο Όρος οι περίπου 1.000 έχουν νοσήσει τουλάχιστον μία φορά, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», επικαλούμενη σχετικές πηγές. Μεταξύ όσων έχουν νοσήσει, μόλις οι 500 είναι εμβολιασμένοι, ενώ αυτή την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας χορηγήθηκαν και 150 τρίτες δόσεις.

Ανάμεσα στους «μόνιμους κατοίκους» προσμετρώνται και 400 Ρώσοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, με τους τελευταίους, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, να έχουν τη φήμη πως αρνούνται πεισματικά τον εμβολιασμό τους, όντας φανατικοί εναντίον των εμβολίων. Όταν είχαν μεταξύ τους νοσούντες κάλεσαν γιατρούς από το Βελιγράδι. Δεν δέχονταν Έλληνες.

Πάνω από 40 νεκροί από κορωνοϊό στο Άγιον Όρος

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτιμά ότι ήδη πάνω από 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό – οι δύο τελευταίοι μόλις χθες. «Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν» λέει στα «ΝΕΑ».

«Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας» προσθέτει.

Ερωτώμενος για τις περιπτώσεις ιερωμένων που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία και για την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.

Το κλίμα που επικρατεί δε, στην Αθωνική Πολιτεία, φαντάζει πολεμικό, με τους «επαναστατημένους» ιερομόναχους να αποκαλούν «εγκάθετους» εκείνους που συντάσσονται με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και μένουν πιστοί στη βιτριολική ρητορική τους για τα εμβόλια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.