Θα γίνει κανονικά το τελετουργικό της αφής εντός του Ναού της Αναστάσεως αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

«Σφράγισμα» μεγάλων οδικών αξόνων που οδηγούν σε περιφερειακά… εξοχικά της Αττικής, μπλόκα για… αναστροφή στην Αττική Οδό, επιτήρηση ιερών ναών υπό το φόβο περιφορών Επιταφίων και αφής Αγίου Φωτός, επιτήρηση… αυλής, πιλοτής και ταράτσας, με drones, ελικόπτερα και «διάλυση» μεγάλων οικογενειακών-φιλικών συναθροίσεων με… τηλεβόα ή με πρόστιμα και συλλήψεις.

Τα παραπάνω, ανεξαρτήτως πολιτικής απόφασης για γενικευμένο lockdown, αποτελούν μερικές από τις ενέργειες που ενδέχεται να εξελιχθούν τις… 52 κρίσιμες ώρες του «Γολγοθά» για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική από ακραίες συμπεριφορές, με την αντίστροφη μέτρηση για την Ελληνική Αστυνομία να ξεκινά από τις 14:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.

Οπως και να έχει, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας φοβούνται παράξενες συμπεριφορές έξω από ιερούς ναούς. Τη Μεγάλη Παρασκευή ανησυχούν για την πιθανότητα περιφορών Επιταφίων εκτός ναών και το Σάββατο της Ανάστασης την αφή του Αγίου Φωτός εξωτερικά. Και φυσικά το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα για όσους επιδιώξουν να μετακινηθούν προκειμένου να παραβρεθούν στο οικογενειακό ή φιλικό γιορτινό τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς που «σπάνε» την απαγόρευση κυκλοφορίας, η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Η επιτήρηση θα γίνεται από το πρωί έως το βράδυ και ήδη οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων έχουν λάβει τις σχετικές διαταγές. Μάλιστα στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Τέλος, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει απλώσει «δίχτυ» στο διαδίκτυο, ώστε να εντοπίζει τους «ακραίους» που θέλουν να παρασύρουν κόσμο να συγκεντρωθούν αύριο και την Μεγάλη Παρασκευή έξω από εκκλησίες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.