Με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας και όχι με κυβερνητικό αεροσκάφος θα φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως.

Η κυβέρνηση σχεδόν από την πρώτη στιγμή είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να μην μεταφερθεί καθόλου το Άγιο Φως στην Αθήνα τόσο για συμβολικούς λόγους όσο και για να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται.

Ακολούθησαν μπαράζ συσκέψεων και διπλωματικές διαβουλεύσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με το Ισραήλ για το πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το κυβερνητικό αεροσκάφος πήγαινε με πολυμελή ελληνική αντιπροσωπεία στο Ισραήλ, έπαιρνε το Άγιο Φως και το έφερνε στην Αθήνα, απ’ όπου με πτήσεις έφτανε σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, φέτος, λόγω κορονοϊού, αποφασίστηκε η μεταφορά του να μην γίνει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αλλά με αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρείας, με μόνο δύο επιβάτες.

Στο αεροπλάνο θα βρίσκονται ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα πατέρας Δαμιανός, μαζί με τον βοηθό του.

Στο Ισραήλ κανείς από τους δύο δεν θα κατέβει από το αεροπλάνο γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αν γίνει αυτό, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Το Άγιο Φως θα έρθει από τα Ιεροσόλυμα συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και θα παραδοθεί στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στην Αθήνα, γύρω στις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” φέτος δεν θα υπάρξει υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Θα υπάρχει ένα μικρό άγημα 8 ατόμων, ενώ στο αεροδρόμιο θα βρίσκεται από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης, ενώ παρών θα είναι και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Όσον αφορά στη μεταφορά του στην υπόλοιπη χώρα, έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με το OPEN, να υπάρξει πτήση για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν θα υπάρξουν ειδικές πτήσεις για άλλες πόλεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα μεταφερθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα σταδιακά, με πτήσεις της επόμενης ημέρας.

Βέβαια, ακόμα παραμένει άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο θα φτάσει το Άγιο Φως στους πιστούς, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που βρίσκονται σε ισχύ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.