Με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως που παρελήφθη από την ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα. Πλέον, αναμένεται να γίνει αγώνας δρόμου για να παραδοθεί σε όλες τις εκκλησίες όλης της επικράτειας.

Με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το Άγιο Φως – Αγώνας δρόμου για τη μεταφορά του σε όλη τη χώρα
Με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως που παρελήφθη από την ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα. Πλέον, αναμένεται να γίνει αγώνας δρόμου για να παραδοθεί σε όλες τις εκκλησίες όλης της επικράτειας.

Αρχικά, το Άγιος Φως επρόκειτο να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 6 μ.μ. Ωστόσο, τα μέτρα και οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή, με το αεροσκάφος να φτάνει λίγο μετά τις 20:30.

Το Άγιο Φως στην Ελλάδα μετέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, που παρέστη στην τελετή Αφής και τη μεταφορά του μαζί με τον Έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο, Σταύρο Κελέτση και Ιωάννη Σαρακιώτη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.
Σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών αναφέρεται πως η διανομή του Αγίου Φωτός στην ελληνική επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθερίου Βενιζέλου υποδέχτηκε το Άγιο Φως και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Για πρώτη φορά με σεμνή υποδοχή και όχι με τιμές αρχηγού κράτους ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε και υπήρχαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε νωρίτερα: «Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα για την τελετή του Αγίου Φωτός δίπλα στον Πατριάρχη. Φτάσαμε το βράδυ της Μ. Παρασκευής, οι αρχές του Ισραήλ μας υπέβαλλαν σε PCR και σήμερα το πρωί βγήκαν τα αποτελέσματα. Είχαμε δύο επιλογές: να μην δώσουμε το παρών στον Πανάγιο Τάφο ή να έρθουμε από την Μ. Παρασκευή για να προλάβουμε όλες τις διαδικασίες. Επιλέξαμε να είμαστε εδώ. Αυτή την ταραγμένη περίοδο είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην πατρίδα θα είναι επίσημη».

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.