Σε περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων για την αποστροπή διασποράς του COVID-19 προχώρησε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Από σήμερα 15 Μαρτίου είναι κλειστά εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, καφέ, γήπεδα και άλλοι δημόσιοι χώροι, ενώ τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων.

Ισραηλινά μέσα μεταδίδουν ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις των αρχών με τους εκπροσώπους των εκκλησιών , εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια αναφορικά με τους Αγίους Τόπους έναν μήνα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη θα ζητήσει να εγκριθεί η προσφυγή «στις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» για τον εντοπισμό των κινήσεων του Ισραηλινών που έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Υπενθυμίζεται ότι, το Ισραήλ επιβάλει ήδη 14ημερη καραντίνα σε όσους εισέρχονται στη χώρα και έχει εκδώσει ειδικές οδηγίες για όσους επισκέπτονται τη χώρα.

Η Παλαιαστιανική Αρχή ανακοίνωσε ήδη το κλείσιμο της Βηθλεέμ, και της Βασιλικής της Γεννήσεως
Κοινή ανακοίνωση με την οποία προτρέπουν για συμμόρφωση προς τις προφυλάξεις και οδηγίες των πολιτικών αρχών οι οποίες αφορούν και την Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ εξέδωσαν οι τρεις μείζονες κοινότητες επί προσκυνηματικών θεμάτων.
«Βιώνουμε μια περίοδο δοκιμασίας και έκτακτης ανάγκης λόγω του ιού COVID-19 που εξαπλώνεται τώρα σε όλο τον κόσμο» αναφέρεται και τονίζεται ότι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες πολιτικές αρχές «για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινού καλού».
Και προσθέτει ότι βάσει των οδηγιών του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με το κλείσιμο του Ναού της Γεννήσεως καλούμε τους πιστούς και τους προσκυνητές να τηρούν κατά γραμμα τις οδηγίες αυτές

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.