ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ: Εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται αυτήν την ώρα, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος επί τη εορτή της μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων που τιμώνται από την Εκκλησία μας αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου 2019.

Χαλκίδα ΤΩΡΑ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελείται Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων (+320), ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Εκατοντάδες πιστοί προσέρχονται αυτήν την ώρα για να προσκυνήσουν αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες

Οι Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες τιμώνται αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 από την Εκκλησία μας. Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου.

Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια).

Στην αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Τότε ένας από τους σαράντα, ο Κάνδιδος, απαντά: «Ευχαριστούμε για τους επαίνους της ανδρείας μας.

Άλλ’ ο Χριστός, στον όποιο πιστεύουμε, μας διδάσκει ότι στον καθένα άρχοντα πρέπει να του προσφέρουμε ό,τι του ανήκει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας αύριο 9 Μαρτίου

 

 

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.8 (10 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.