ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ: Αθρόα προσέλευση κόσμου σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού παρά την απαγόρευση εισόδου αυτοκινήτων στο λόφο του Λυκαβηττού εξαιτίας της πυροπροστασίας.

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού χοροστατούντος του εφημερίου αυτού π Δημητρίου.

Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν λείψανο της Αγίας Μαρίνας.

Στον λόγο του ο π Δημήτριος μίλησε για τη θαυματουργή Αγία Μαρίνα, για το πως άλλαζε ο πατέρας του κάθε φορά που έμπαινε στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στην Κρήτη από την οποία κιόλας θεραπεύθηκε.

Το Ευαγγέλιο Κυριακής 17 Ιουλίου 2022. Κυριακής Ε Ματθαίου. Κυριακή των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου εν Χαλκηδόνα. Εορτή της Ορθοδοξίας: Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς. Κατά Ματθαίο: Το αλάτι και το φως. Ο Νόμος. Ευαγγελικό απόσπασμα της Ε Κυριακής Ματθαίου από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

Μελετήστε το Ευαγγέλιο Κυριακής και κάθε ημέρας από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ευαγγέλιο Κυριακής, Κατά Ματθαίο Ε'(5) 14-19
῾Υμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου. οὐ δύναται πόλις κρυβῆναι ἐπάνω ὄρους κειμένη·
οὐδὲ καίουσι λύχνον καὶ τιθέασι αὐτὸν ὑπὸ τὸν μόδιον, ἀλλ᾿ ἐπὶ τὴν λυχνίαν, καὶ λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ.
οὕτω λαμψάτω τὸ φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τὰ καλὰ ἔργα καὶ δοξάσωσι τὸν πατέρα ὑμῶν τὸν ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.