ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήσαν Ιουδαίοι οι οποίοι εκδιώχθηκαν επί αυτοκράτορος Κλαυδίου (41 – 54 μ.Χ.) και κατέφυγαν στην Κόρινθο. Κατάγονταν από τον Πόντο, ο δε Ακύλας εξασκούσε το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήσαν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς. Όταν ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε την Κόρινθο για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα οι Απόστολοι

Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του Αποστόλου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και εβαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του.

Ο Απόστολος Παύλος τους αγάπησε τόσο πολύ για την αρετή τους και για τη θερμουργό πίστη τους στο Χριστό, ώστε τους μνημονεύει και στις επιστολές του.

Όταν ο Απόστολος Παύλος ήλθε στη Νικόπολη της Ηπείρου, απέστειλε από εκεί στο νησί της Λευκάδος το συνεργάτη του Απόστολο Ακύλα.

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο νέος κήρυκας της πίστεως αποβιβάσθηκε στο τότε ρωμαικό λιμάνι, που εξυπηρετούσε την επικοινωνία με τον Αμβρακικό, στη σημερινή παραλία του Αη – Γιάννη.

Σε ένα σπήλαιο της παραλίας, λόγω του χειμώνος, ο Άγιος Ακύλας συγκέντρωσε το πλήθος των ανθρώπων, που εποθούσαν να διδαχθούν τη νέα διδασκαλία.

Σύντομα ο Άγιος Ακύλας ανεχώρησε από τη Λευκάδα για την Έφεσο και τον διαδέχθηκε ο Απόστολος Ηρωδίων.

Έτσι λοιπόν, οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα εργάσθηκαν για την διάδοση του λόγου του Κυρίου και με τη μεγάλη τους πίστη στον Χριστό επιτέλεσαν πολλά θαύματα.

Ο Άγιος Ακύλας τιμάται ιδιαίτερα στη νήσο της Λευκάδος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.