Σε μια ηλιόλουστη Μελβούρνη πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στην προβλήτα Princes Pier, το σημείο της πόλης της Μελβούρνης, που φέρνει πολλές συγκινήσεις στους Έλληνες μετανάστες. Και ακολούθησε το καθιερωμένο πανηγύρι που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Tο σημείο αυτό της πόλης της Μελβούρνης, φέρνει σύμφωνα με το www.sbs.com πολλές συγκινήσεις στους Έλληνες μετανάστες.

Μια προβλήτα φορτωμένη με μνήμες για χιλιάδες Έλληνες μετανάστες της πρώτης γενιάς, αφού σε αυτό το σημείο αγκυροβολούσαν για δεκαετίες καράβια όπως το «Πατρίς», το «Ελληνίς» και άλλα καράβια που από τον Πειραιά μετέφεραν εδώ τους χιλιάδες ΈλλΗνες και τις χιλιάδες Ελληνίδες από την γενέτειρα.

Αγιασμός των Υδάτων

Της δέησης των υδάτων χοροστάτησε ο Θεοφιλεστάτος βοηθού Επισκόπου Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ όπως και ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος της νροσυστάτου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote, πάτερ Ευμένιος Βασιλόπουλος.

25 άτομα βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό από ένα πλοιάριο το οποίο έπλευσε από την παραθαλάσσια πόλη Geelong, 70 χιλιόμετρα από τη Μελβούρνη.

Ωστόσο, τρία ακόμα άτομα άρχισαν να κολυμπούν προς το σταυρό από σημείο της προβλήτας και σε απόσταση κοντινότερη απ’ ό,τι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Τον σταυρό τελικά έπιασε ο 20χρονος Ευστράτιος Μανιός, από την Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας. Ο νεαρός, που διαμένει στο προάστιο Brighton, μετακόμισε με την οικογένεια του στη Μελβούρνη πριν από πέντε εβδομάδες και μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.