Την Κυριακή μετά τα Άγια Θεοφάνεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Παρασκευής Τεμπών και τέλεσε τον Αγιασμό έμπροσθεν του Ιερού Αγιάσματος και ακολούθως, ευλόγησε τα ύδατα του ποταμού Πηνειού επί της εκεί κρεμαστής γέφυρας.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για την ευλογία που διαχέεται στην κτίση συμβολικά δια της ευλογίας του ύδατος, το οποίο έχει την ικανότητα να ευρίσκεται παντού. Ευχήθηκε δε η ευλογία και ο φωτισμός της εορτής να δεσπόζουν στις καρδιές μας όλο τον χρόνο.

Την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, συνεργάτες του Δήμου Τεμπών και πιστοί, ενώ η φιλαρμονική του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης προσέδωσε ιδιαίτερη αίγλη στην όλη τελετή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο Πρωτ. κ. Αθανάσιο Κοζανίτη και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής που διακονούν αόκνως και φροντίζουν τα του Προσκυνήματος, καθώς και τον υπεύθυνο για την όλη οργάνωση της τελετής, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.