Το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκονο Νικόλαο Πριμηκύριο, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Ιωάννης Καραμούζης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Χριστόδουλος Μάνιας - Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου και τέλεσαν τον Αγιασμό έναρξης των φετινών μαθημάτων της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ι. Μητροπόλεως. Παρόντες ήταν όλοι οι διδάσκαλοι, οι νέοι μαθητές αλλά και εκείνοι που συνεχίζουν από πέρυσι στον δεύτερο κύκλο σπουδών.

Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Νοηματική γλώσσα είναι η γλώσσα της αγάπης, φέρνοντάς μας πιο κοντά στους αδελφούς μας κωφούς, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία, το όραμα και την προσφορά του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη και των δύο ακόμη διδασκόντων, κ. Ειρήνης Νικολέτζου και κ. Δημητρίου Μπουλέρου, οι οποίοι όντας οι ίδιοι άριστοι γνώστες της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας, τη διδάσκουν και δίνουν άλλους ορίζοντες στην πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεως.

Επιπλέον, συνεχάρη και τον Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή διακονία τους, εδώ και δεκαεπτά χρόνια, φιλοξενούν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού τη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας και ευχαρίστησε τους ανταποκριτές του τηλεοπτικού σταθμού «star Κεντρικής Ελλάδας» για την κάλυψη της ενάρξεως της Σχολής Νοηματικής Γλώσσας και για την παρουσίαση των όσων λαμβάνουν χώρα στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.