Το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Μαρτίου 2021 τέλέσθηκε, τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19, η Ακολουθία του Αγιασμού της ανακαινισμένης παθολογικής πτέρυγας του παλαιού Νοσοκομείου της πόλεως της Λευκάδος, η οποία και θα φιλοξενήσει τον Οίκο Προνοίας (Γηροκομείο) για τους ερχόμενους 18 μήνες. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, πλαισιούμενος από τον Διευθυντή του Γηροκομείου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνο και τον ευλαβέστατο Διάκονο π. Σεραφείμ Περγάρη. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δημάρχος Λευκάδος κ. Χαράλαμπος Καλός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδος κ. Ανδρέας Κτενάς και ο Προέδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης.

Στην σύντομη ομιλία του ο π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ξεκινήσαμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Αλλάξαμε όλα τα υδραυλικά του ορόφου, έγινε νέα εγκατάσταση στο καλοριφέρ , απομονώσαμε το υπόλοιπο κτίριο, βάλαμε θέρμανση και στους διαδρόμους που δεν υπήρχε , φίλτρα νερού, εγκατάσταση πυρασφάλειας . Αυτό το έργο το ανέλαβε ο υδραυλικός του Γηροκομείου κ. Παναγιώτης Μικρώνης. Έγινε παντού νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση, νέες καλωδιώσεις , πίνακες , φώτα ασφαλείας , παροχές κλπ, . Το έργο αυτό ανέλαβε ο κ. Νικ. Οικονόμου, ηλεκτρολόγος του ιδρύματος και η σύζυγός του κ. Ειρήνη Νεοφώτιστου. Επίσης είχαμε συνεργεία για τα κουφώματα. Βάλαμε καινούρια κουφώματα, σίτες παντού, αποκαταστάθηκαν τα σπασμένα τζάμια , κλειδαριές παντού, παροχή υγραερίου με ανιχνευτές . Είχαμε πολλά εργατικά ώστε να καθαριστεί και να μεταφερθούν τα πράγματα του νοσοκομείου στον πάνω όροφο. Και βέβαια η μεγαλύτερη δουλειά που ήταν τα τριψίματα, στοκαρίσματα , βάψιμο, τσιμεντοσανίδες , κάγκελα, κουρτινόξυλα, πόρτες που ακόμη συνεχίζονται και αυτό το ανέλαβε ο Ανδρέας Μικρώνης. Ήταν μεγάλη ευλογία που συνεργάστηκα με αυτούς τους ανθρώπους και έφεραν σε πέρας μέσα σε ενάμιση μήνα αυτή την κατάσταση . Δούλεψαν για ιερό σκοπό, δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν θα πάρουν την κανονική τους αμοιβή , όπως οι ίδιοι μου δήλωσαν. Περισσότερο το είδαν ως προσφορά κι τους ευχαριστώ πολύ. Μέχρι στιγμής αυτό το έργο έχει φτάσει 25.000 ευρώ και έχουν πληρωθεί 12.000 ευρώ. Από αυτά κάποια χρήματα είναι δωρεές.Έχουμε ακόμη πολλές εκκρεμότητες όμως ο χρόνος μας πίεζε για να παραδώσουμε αυτή την πτέρυγα και να μπορέσουμε στη συνέχεια να γίνουν οι εργασίες στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων εκεί που θα γίνει η τραπεζαρία του ιδρύματος”. Και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσωπικό του Γηροκομείου που πέρα από τις βάρδιες του βρισκόταν συνεχώς στο παλιό Νοσοκομείο και προσέφεραν την ανιδιοτελής εργασία τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με την σειρά του εξήρε το έργο των ανθρώπων που δούλεψαν αλλά και την πολύτιμη συμβολή του π. Παναγιώτη Ζαβιτσάνου. Ευχαρίστησε προσωπικά τον βουλευτή κ. Καββαδά για την προσπάθειά του μα μεταφερθεί το Γηροκομείο στο συγκεκριμένο χώρο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά, τον Δήμαρχο Λευκάδος κ. Καλό αλλά και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέση. Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου καθώς και άνθρωποι που εργάστηκαν ακούραστα για την εντυπωσιακή αποκατάσταση του ισογείου του παλιού Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλεως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων του παλαιού Νοσοκομείου ολοκληρώθηκαν μέσα σε έναμιση μόλις μήνα ούτως ώστε να μεταφερθούν άμεσα οι τρόφιμοι του Γηροκομείου στους καινούριους αυτούς χώρους που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πλήρως μονόκλινα και δίκλινα ανακαινισμένα δωμάτια, με εκτιμώμενη ημερομηνία την Δευτέρα 29 Μαρτίου, αφού φυσικά πραγματοποιηθεί η απαραίτητη απολύμανση. Παράλληλα, ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γηροκομείου οι οποίες και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου 18 μήνες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.