Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη σήμερα το πρωί, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δικαστικό Μέγαρο του Πρωτοδικείου Γυθείου, όπου παρουσία όλων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών καί υπαλλήλων στα Δικαστήρια, του υποδιοικητού του Α.Τ. Γυθείου, της προέδρου και μελών του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, τέλεσε τον αγιασμό επι τη ευκαιρία του νέου δικαστικού έτους.

Στην προσφώνηση του προς το Δικαστικό Σώμα, ο Σεβ. μεταξύ των άλλων υπογράμμισε: ‘’Σεις οι Δικαστικοί Λειτουργοί, επιτελείτε ένα εξαιρετικό έργο.

Ως καλώς γνωρίζετε κατά τα άρθρα 87 επ. του Συντάγματος απολαμβάνετε το αγαθό της ανεξαρτησίας, το μέγιστο αυτό δημοκρατικό προνόμιο μετά την διάκριση των εξουσιών και είσθε στυλοβάτες της όλης λειτουργίας του πολιτεύματος.

Η χώρα μας, δόξα τω Θεώ είναι κράτος δικαίου, έχει δικαστές, πρέπει να έχει δικαστές, λειτουργούς της θέμιδος. Γι’ αυτό εσείς διαδραματίζετε σπουδαιότατο ρόλο μέσα στην κοινωνία, τόσον η ‘’ισταμένη’’ με τον εισαγγελικό λόγο επί της έδρας, όσο και η ‘’καθημένη’’ με την έκδοση αποφάσεων.

Να γνωρίζετε ότι ακούει ο πολίτης, ο λαός προβληματίζεται, σκέπτεται, τον συνέχει, ενεργεί καταλλήλως. Η ύπαρξη των δικαστηρίων λειτουργεί πολλές φορές ανασταλτικά και αποτρεπτικά στη διάπραξη αδικημάτων και εγκληματικών συμπεριφορών.

Είσθε οι υπερασπιστές του δικαίου, οι ερμηνευτές του νόμου, οι λειτουργοί της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, οι άγρυπνοι φρουροί της συντεταγμένης πολιτείας, οι άοκνοι δημιουργοί ενός νομικού πολιτισμού, ώστε η κοινωνία μας να προφυλαχθεί από την ανομία, αδικία, κατάπτωση, ηθική παρακμή.

Αξίζει να μείνετε σταθεροί στις αιώνιες αξίες, στις αρχετυπικές αρχές εμβαθύνοντας διηνεκώς στις μεγάλες έννοιες, δίκαιο, δικαιοσύνη, επιείκια, καλή πίστη, χρηστά ήθη, δημόσιο συμφέρον, summum bonum.

Σας εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σας ευλογεί και ενδυναμώνει στο ευθυνοφόρο έργο σας’’.

Ακολούθως ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Νικόλαος Νταής ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε παραδοσιακά προϊόντα της Μάνης.

Ο Σεβ. προσέφερε σ’ όλους τους δικαστές ένα αντίγραφο σε φύλλο περγαμηνής, την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου του Ναυπλίου έτους 1834, απόφαση καταδίκης εις θάνατον των ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα, όπου καταδεικνύεται η έλλειψη των υπογραφών των δυο υπερόχων δικαστών, Αναστασίου Πολυζωϊδη (προέδρου) και Γεωργίου Τερτσέτη (μέλος).

Αγιασμός στο Πρωτοδικείο Γυθείου από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.